Hej.

Den dokumentära bilden är helt klart själva grunden till att jag nu 20 år senare fortfarande fullkomligt ÄLSKAR att fotografera. Att kunna frysa ett ögonblick, låta tiden stå still och som sen flera år senare kan ge mig exakt den där känslan tillbaka som jag såg och kände just där och då, det är magi för mig. Det är också det som jag alltid eftersträvar. Att fånga dom där små ögonblicken och händelserna, allt som händer och sker där emellan och runtomkring. Jag älskar såklart häpnandsväckade vackra porträtt i det perfekta ljuset, men det är inte allt. För när jag får välja, då väljer jag det som känns, och helst ska det kännas långt in i ryggmärgen. Då är det rackans bra. Då är det på riktigt. 


Jag är en lantis från Småland, närmare bestämt Sveriges kallaste plats Hagshult, om man frågar väderexperter. Och här blev jag kvar i samma lilla by, vilket inte känns otippat alls när jag tänker efter, då jag alltid avskyr att avsluta eller lämna något. Samma sak vid varje fotosession, oj vad tiden redan slut nu, ska vi inte ses mer nu då?! Aaaahhh...neeeej, det känns aldrig bra att lämna. Dom här möterna är verkligen inte bara jobb & kunder för mig, det är människor som öppnar upp sina hem och livshistorier, familjer i sorg, företagsledare som plötsligt känner sig väldigt osäkra och obekväma när jag plockar fram kameran, människors absolut lyckligaste dagar till konstrasterna att möta en familj med ett cancersjukt barn, som jag får förtroendet att komma nära för en timme eller kanske lyckligtvis ett helt bröllopsdygn. Jag hoppar rakt in i deras liv och dokumenterar det som jag ser, så som det är och jag lär mig nya saker, hela tiden. Och det är varje gång, precis lika stor ära att få möta denna enorma tillit. Att man släpper in mig på livet.


Jag spenderar gärna min fritid hemma där jag och min man alltid lyckas med att ha minst tre fyra projekt igång samtidigt. Innan jag hoppade på min fotografutbildning var min plan att läsa vidare till arkitekt. För mig är färg, form, inredning och trädgård (och ett glas rött) livet :)) Min knepigaste hobby är nog att jag fullkomligt älskar att sitta och leta efter fascinerande hotell att besöka runt om i världen. ( tips! ION på Island ligger fortfarande på plats ett) Känslan efter ett bra träningspass gör att jag faktiskt tränar en del, men jag är lite av en periodare ska jag erkänna. Om jag får välja matplats, så väljer jag skogen. Med en jakttokig man har jag lärt mig att här smakar maten som allra bäst.


Gillar du det du ser på min sida och får en bra magkänsla? Då hoppas jag mer än gärna att höra av dig! Kanske hörs vi vidare över en fika eller skype? Jag vill nämligen bara att ni ska känna er bombsäkra på att just jag är rätt person för ert uppdrag. Annars, tusen tack för att du varit inne och kikat. Leta vidare & du kommer hitta rätt, det finns så galet mycket duktiga fotograf kollegor runt om! 


Varma hälsningar

Frida